Hvem er vi?
Igennem mange års beskæftigelse med integrationsområdet både som ansatte hos kommune og som frivillige har vi tilegnet os evnen til at formidle viden om job og uddannelse til flygtninge og indvandrere. Vi har herigennem fået det brede indsigt i tilhørende lovstof og samspillet mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og elever eller ledige.
KLIK HER: Se et udvalg af mentorer
Vores hold af mentorer er tværkulturelle og består af mange dygtige og uddannede mennesker, som er klar til at hjælpe og træde til når som helst og hvor som helst i landet. Mange af vores ansatte har en anden etnisk baggrund, og er derfor ofte i stand til at tale flere sprog, hvilket gør at vi kan mindske den barriere og de misforståelser, der kan opstå ved brugen af en tolk.
Mentortype 1
Mentor type 1 er en mentor, som kommer fra samme land som flygtningefamilien, der skal flytte til kommunen. Ligeså snart vi ved, at flygtningefamilien får asyl og snart skal flytte til den bestemte kommune, så sender vi vores mentor til det pågældende asylcenter og laver en afklaring af ressourcer og udfordringer for hele familien.
På den måde kan kommunen være forberedt på igangsættelse af aktiviteter for hele familien, før familien kommer til kommunen.
Den samme person kan påtage sig det efterfølgende mentorarbejde for familien.
Mentortype 2
Mentor type 2 arbejder på at få borgeren til at opnå hel eller delvis selvforsørgelse gennem praktik, uddannelse eller deltidsjob.
Vi udarbejder en statusrapport for den enkelte borger og afklarer ressourcer og udfordringer for at skræddersy et effektivt forløb i forhold til det enkelte individ. Dette er for hurtigst muligt, at hjælpe individet til at opnå selvforsørgelse. Konkret sker dette gennem praktik, uddannelse eller job.
Vores fokus er gennem samtaler, at motivere den enkelte borger til bedre at forstå jobcenterets krav og mål.
Vi etablerer et fortløbende samarbejde med de relevante samarbejdspartnere. Det vil sige kommune, arbejdsgiver, uddannelsessteder, sundhedsvæsen, politi og private organisationer.
Montortype 3
Mentor type 3 er en kontaktperson der mest af alt er et bindeled mellem familien og kommunen, arbejdsgiver, uddannelsessteder, sundhedsvæsen, politi og private organisationer.
Er klienten under 18:
Kontaktpersonen til den unge hjælper den vedkommende til bedre at kunne klare sig, når han eller hun fylder 18 år. Den unge bliver vejledt i forhold til den fremtidige plan som vedkommende har fået. Eksempelvis kan det være 'styring af egen økonomi' eller 'vej til arbejdsmarkedet'.
Er klienten over 18:
Kontaktpersonen til de voksne som er på offentlig forsørgelse og er i stand til at arbejde, støttes eksempelvis med motivation til at komme ud på arbejdsmarkedet. Personen får psykisk hjælp, og vi udruster og forbereder personen til at møde de udfordringer arbejdsmarkedet møder dem med.
Vi vil også fungere som et mellemled mellem dem og arbejdsgiver, og vi hjælper dem til at udfylde papirer i forbindelse med ansættelsen (skat, bank, osv.).